Știri și informații medicale

Rinită alergică sau astm pe perioada pandemiei COVID-19. Ce facem?!

1. Nu vă panicați și citiți mai departe pentru a afla ce știm pana în prezent despre noua boală numită COVID-19. Ceea ce se știe despre virus (SARS-Cov-2) este actualizat destul de frecvent pe măsură ce aflăm mai multe despre el. Informațiile furnizate aici se bazează pe cele mai bune date disponibile în prezent.

Persoanele cu alergii respiratorii (astm sau rinită alergică), copii și adulți, sunt incluse într-un grup cu risc mai mare pentru boala COVID-19, dar, din fericire, datele disponibile au arătat că aproape toți acești pacienți nu au fost grav afectați, pană în prezent.

Cel mai bun mod de a evita îmbolnăvirea este de a evita să fii expus la oricine are virus. Menținerea distanței sociale spălarea mâinilor este cea mai bună metodă de a vă proteja pe voi și pe ceilalți de a fi expuși la virus.

A. Stai departe de ceilalți bolnavi sau posibil infectați;

B. Evitați aglomerațiile sau adunările mari;

C. Spală-ți regulat mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde;

D. Nu-ți atinge gura, nasul sau ochii cu mâinile nespălate;

2. Este important să continuați să vă luați medicamentele pentru astm, rinită alergică sau orice altă boală alergică exact așa cum aveți in planul de tratament. Nu schimbați și nu vă opriți medicamentele fără să discutați cu medicul dumneavoastră.

Despre corticosteroizii inhalatori (nazali sau bronșici), antihistaminice sau medicamente biologice nu există dovezi că ar avea vreun efect asupra riscului de contactarea a COVID-19.

Dacă vă opriți sau modificați tratamentul, riscați ca boala alergică, să se înrăutățească, ceea ce va determina să aveți nevoie de tratament medical de urgență sau să fiți internat la spital.

Recomandări:

  1.  Evitati factorii declansatorii de rinită alergică astm, cum ar fi alergenii interni (praful de casă, acarieni, mucegai, etc) și alergenii externi (polen, poluare, noxe)!
  2. Renunțați la FUMAT!!!
  3. Respectați planul de tratament prescris de medicul dumneavoastră!
  4. Asigurați-vă că aveți o cantitate suficientă de medicamente în casă pentru a evita o întrerupere a planului de tratament!
  5. Efectuați câteva exerciții respiratorii!
  6. Păstrați legătura cu medicul dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s