CoronaVirus
Virale

Nu intrați în panică. Coronavirus poate fi evitat

Coronavirus sau COVID-19 afectează în continuare populația Chinei, iar mai nou a ajuns și-n Italia, o țară prietenă, de care ne leagă foarte multe și care găzduiește milioane de români.

Nu este de speriat! Organizația Mondială a Sănătății ne transmite că majoritatea persoanelor infectate cu acest virus manifestă forme ușoare și se recuperează, dar există și situații în care persoanele infectate pot avea complicații severe.

Cum ne putem proteja?

  • Trebuie să ne spălăm regulat pe mâini, insistent, utilizând produse pe bază de alcool, sau în lipsa acestora cu apă și săpun. Acest virus se distruge relativ ușor, la dezinfectanți obișnuiți, dar trebuie să ne preocupe foarte mult igiena personală.
  • Este de dorit să păstrăm o distanță mai mare față de persoanele din jur, atunci când ne aflăm în zone și spații publice aglomerate. Este indicat să avem cel puțin un metru distanță față de un potențial purtător de COVID-19. Virusul se elimină prin tuse și strănut.
  • Evitați să atingeți ochii, nasul sau gura. În mod obișnuit și reflex, atingem cu mâinile suprafețe variate, posibil contaminate, iar de pe mâini virusul poate fi transferat cu ușurință la ochi, nas sau gură, și de aici în organism.
  • Igiena respiratorie este de asemenea foarte importantă. Trebuie să încercați să vă feriți de persoanele care strănută în apropierea dumneavoastră. Nu uitați de distanța de 1 metru!

Dacă aveți febră, tuse sau dificultăți de respirație, consultați imediat un medic de specialitate

Informații și date concludente despre Coronavirus:

  • Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balş: „Rata mortalității este de 2-3%”
  • Durata maximă de incubație este de 14 zile, cu o medie de 5 – 7 zile.
  • Virusul nu rezistă pe suprafețe în condiţii de transport prelungit.
  • Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie: „Virusul se transmite ușor la temperaturi de sub 8 grade. Pe măsură ce temperatura crește, transmiterea COVID-19 este mult încetinită. COVID-19 va scădea atunci când temperaturile vor crește la peste 20 de grade. Din acest motiv avem extrem de puține cazuri în Africa, și nu am asistat acolo la transmitere secundară.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s