Știri și informații medicale, Igiena urechii, probleme de auz

Video-Otoscopia. Otoscopie la nivel superior.

Pentru că îmi doresc ca pacienții mei să aibă parte de cele bune mai bune servicii și de cele mai noi metode de diagnostic am dotat cabinetul cu un nou Video-otoscop. Dar haideți să vedem ce face acesta și de ce ne este util.

Video-otoscopia este o metodă endoscopică de diagnostic folosită pentru explorarea și vizualizarea directă a urechilor. Prin intermediul acestei proceduri se poate realiza o mai bună vizualizare a urmatoarelor:

  • corpi străini auriculari
  • dopuri de cerumen
  • fenomene inflmatorii sau erozive locale
  • stricturi sau obstrucții ale canalului auditiv extern
  • anomalii ale timpanului (perforație, cicatrice posttraumatică sau postotitică, etc.)

Care sunt avantajele video-otoscopiei?

Video-otoscopia, în comparație cu otoscopia, permite o vizualizare mult mai bună a anomaliilor canalului auditiv extern grație măririi oferite de cameră și procesării computerizate a imaginii. Acest lucru este deosebit de important pentru partea profundă a canalului urechii cu vizualizarea timpanului și examinarea endoscopică a urechii medii. Video otoscopia are, de asemenea, avantajul de a interveni direct folosind instrumente care facilitează irigarea, aspirația și excizia de dopuri ceruminoase și resturi acumulate la nivelul urechii medii și externe.

De fapt, otoscopia directă nu permite leziunilor să fie pe deplin apreciate. Cu toate acestea, infecțiile cronice și recurente ale urechii necesită o evaluare completă a leziunilor, cu un examen imagistic medical adecvat, cum ar fi o scanare CT în combinație cu otoscopie video sau chiar probe pentru examinări citologice și bacteriologice.

Când este indicată video-otoscopia?

Video-otoscopia  este indicată atunci când avem de a face cu leziuni postraumatice la nivelul urechii externe sau medii, roșeață sau mâncărime a urechii, durere localizată în ureche, infecții cronice ale urechii sau reacutizari ale acestora.

Vizualizarea directă asigură curățarea și îndepărtarea completă a tuturor corpurilor străine acumulate în partea inferioară a canalului auditiv extern și a urechii medii prin irigare și aspirație.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s